Båndtekking i stål, sink, kobber m.m.

Hva koster et kobbertak? Mange forbinder det gjerne med å være svært dyrt og eksklusivt. Dette behøver slett ikke å være tilfellet!

Selv om grunnlagsinnvesteringen kan være noe høyere, er gjerne totaløkonomien ved valg av kobbertak svært god. Dette er nok også grunnen til at mange spesielle offentlige bygninger har tak som er bånd eller skivetekket med kobber evt. sink eller andre metaller.

Illustrasjonsbilde av tak på Pilestredet Park med båndtekking i stål.

Med skivetekking menes at utgangsmaterialet er skiver, dvs. formatplater som falses sammen, slik at man får falser (skjøter) også på tvers av takets fallretning.

Med båndtekking er utgangsmaterialet bånd, dvs. plater på rull. Dermed unngår man stort sett skjøter på tvers av båndet. Båndtekking er den moderne formen for skivetekking. I Europa og Norge har tekking med metallplater i ulik form svært lange tradisjoner. Disse regnes spesielt som meget bestandige tak.

Illustrasjonsbilde av båndtekket tak, nærbilde.

Kontakt oss om båndtekking

Kontakt oss på 22 32 32 50 eller benytt vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg!