Murarbeid

Behov for å støpe såle til garasje eller lage grunnmur før du bygger nytt hus? Eller kanskje det er på tide å rehabilitere murveggen som du har tenkt på en stund? Du trenger ikke lete lenge etter en murer i Oslo og Akershus – Drogseths mureravdeling har erfaringen og kompetansen som kreves for alle typer murarbeid.

Hva gjør en murer?

Murerfaget er stadig under utvikling, og en murer eller murermester utfører mange ulike oppgaver. Blant disse er:

 • Støping av såle og grunnmur
 • Piperehabilitering
 • Rehabilitering av mur
 • Restaurering av eldre murbygg
 • Teglsteinsmuring og blokkmuring

Våre dyktige fagfolk sørger for at jobben blir forskriftsmessig gjort. Vi er spesialister på piperehabilitering og fasadepuss, og støper gjerne ringmur, grunnmur eller utfører andre typer støpearbeid.

Illustrasjonsbilde av kjøkken med rehabilitert murvegg.

Teglforblending

Teglforblending inngår ofte som en del av rehabiliteringsarbeidet vi utfører. Gamle trehus kan med fordel forblendes med tegl for å gi et annerledes og mer eksklusivt preg.

Teglforblending gir en rekke fordeler:

 • Fasaden blir nesten vedlikeholdsfri
 • Tegl er et naturmateriale
 • Isoleringen av huset forbedres
 • Jevnere temperatur innendørs
 • Støy dempes
 • Tegl er ikke brennbart
 • Tegl råtner ikke

Teglforblending betaler seg på sikt. I tillegg til at fyringskostnadene reduseres vil boligen fremstå som meget solid og sjarmerende når den eventuelt skal selges.

Illustrasjonsbilde av murermester i arbeid.

Støpearbeid – Vi kan å støpe mur

Drogseth AS tar på seg alt av støpearbeid. Vår erfaring og kompetanse er din garanti for et resultat som tåler det som måtte komme av værforhold og andre belastninger i lang tid fremover.

Grunnmur

Støping av grunnmur er tradisjonelt murarbeid som mange ønsker å prøve seg på selv. Vi vil likevel anbefale å overlate jobben til eksperter, da blir det riktig på første forsøk. Ved å utføre slikt arbeid på egenhånd er det fort gjort at det oppstår feil og mangler som kan føre til ytterligere skader. Hvis grunnmuren for eksempel slipper inn fukt, vil dette ha negativ betydning for hele bygningen.

Murarbeid tiltaksklasse 1, 2 og 3

Direktoratet for byggkvalitet deler tiltaksoppgaver inn i tiltaksklasser basert på kompleksitet, vanskelighetsgrad og mulige konsekvenser feil og mangler kan få for helse miljø og sikkerhet.

Tiltaksklasse 1

Denne tiltaksklassen omfatter oppgaver av liten kompleksitet og lav vanskelighetsgrad. Feil eller mangler vil føre til små konsekvenser for helse, miljø og sikkerhet.

Tiltaksklasse 2

Kompleksiteten og vanskelighetsgraden er fremdeles lav, men feil og mangler kan forårsake middels til store konsekvenser for helse, miljø og sikkerhet. Eventuelt prosjekter av middels kompleksitet og vanskelighetsgrad, men med små til middels konsekvenser.

Tiltaksklasse 3

Tiltaksklasse 3 omfatter oppgaver av middels vanskelighetsgrad hvor konsekvensene av feil og mangler kan være store, eventuelt prosjekter av generelt stor kompleksitet og vanskelighetsgrad.

Lurer du på hvilken tiltaksklasse et eventuelt prosjekt vil høre hjemme i, kontakt oss for befaring!

Illustrasjonsbilde av grunnmur som trenger rehabilitering og murarbeid.

Kontakt oss ved behov for murer i Oslo og Akershus

Vi holder til i Oslo, men tar også oppdrag som murerfirma i Asker, Bærum og resten av Akershus fylke.

Ring oss på 22 32 32 50 eller benytt vårt kontaktskjema for en uforpliktende prat om mur og bygg.

Ruseløkkveien 50

Vi er nå nesten ferdig med arbeidet i Ruseløkkveien 50, Oslo. Her her vi lagt om hele taket med stålplater, rehabilitert, pusset og malt fasade, rehabilitert pipene med innvendig glidestøp, […]

Les mer →
Drogseth AS - Piperehabilitering

Ullevålsveien 60, Oslo

Rehabilitering av samtlige piper med innvendig glidestøp. Utbedring av kratere i pipeløp. Sikker tilkobling av ildsted til pipe i alle leiligheter. Skiftet feieluker. Utført 2011. Byggherre: Borettslaget/sameiet.

Les mer →