Murarbeid

Behov for å støpe såle til garasje eller lage grunnmur før du bygger nytt hus? Eller kanskje det er på tide å rehabilitere murveggen? Du trenger ikke lete lenge etter en murer i Oslo og Akershus – Drogseths mureravdeling har erfaringen og kompetansen som kreves for alle typer murarbeid.

Illustrasjonsbilde av kjøkken med rehabilitert murvegg.

Hva gjør en murer?

Murerfaget er stadig under utvikling, og en murer eller murermester utfører mange ulike oppgaver. Blant disse er:

 • Støping av såle og grunnmur
 • Piperehabilitering
 • Rehabilitering av mur
 • Restaurering av eldre murbygg
 • Teglsteinsmuring og blokkmuring

Våre dyktige fagfolk sørger for at jobben blir forskriftsmessig gjort. Vi er spesialister på piperehabilitering og fasadepuss, og støper gjerne ringmur, grunnmur eller utfører andre typer støpearbeid.

 

Teglforblending

Teglforblending inngår ofte som en del av rehabiliteringsarbeidet vi utfører. Gamle trehus kan med fordel forblendes med tegl for å gi et annerledes og mer eksklusivt preg.

Teglforblending gir en rekke fordeler:

 • Fasaden blir nesten vedlikeholdsfri
 • Tegl er et naturmateriale
 • Isoleringen av huset forbedres
 • Jevnere temperatur innendørs
 • Støy dempes
 • Tegl er ikke brennbart
 • Tegl råtner ikke

Teglforblending betaler seg på sikt. I tillegg til at fyringskostnadene reduseres vil boligen fremstå som meget solid og sjarmerende når den eventuelt skal selges.

Illustrasjonsbilde av murermester i arbeid.

Støpearbeid – Vi kan å støpe mur

Drogseth AS tar på seg alt av støpearbeid. Vår erfaring og kompetanse er din garanti for et resultat som tåler det som måtte komme av værforhold og andre belastninger i lang tid fremover.

Grunnmur

Støping av grunnmur er tradisjonelt murarbeid som mange ønsker å prøve seg på selv. Vi vil likevel anbefale å overlate jobben til eksperter – da blir det riktig på første forsøk. Ved å utføre slikt arbeid på egenhånd er det fort gjort at det oppstår feil og mangler som kan føre til ytterligere skader. Hvis for eksempel grunnmuren slipper inn fukt, vil dette ha negativ betydning for hele bygningen.

Nærbilde av grunnmur utført av en murer.

Velg riktig murer

En murer har ofte en mye større oppgave under oppussing enn det folk tror. Jobbene en murer gjør har et stort spenn, og det er derfor viktig å velge en dyktig murer slik at arbeidet blir riktig utført og resultatet pent. Ved riktig utført arbeid unngår man også ekstra kostnader som kan oppstå dersom dårlige håndverkere gjør jobben.

Men hvordan velger man så riktig murer? Her er de viktigste tingene du må tenke på:

 • Kompetanse – Velg et murerfirma med høy kompetanse.
 • Sentral godkjenning – Er arbeidet som skal utføres søknadspliktig, bør du sørge for at bedriften har sentral godkjenning for ansvarsrett.
 • Sjekk bedriften – Det kan være lurt å ta en titt på bedriftens økonomi, for å unngå eventuelle problemer underveis. Bedrifter med dårlig økonomi ønsker ofte forhåndsbetaling.
 • Kontrakt – Sørg for å bruke en murer som dokumenterer arbeidet sitt vel. Å betale svart og unngå kontrakt kan bli kostbart.

Drogseth AS har sentral godkjenning for ansvarsrett og sørger for godt utført arbeid. Kontakt oss for gratis befaring!

Illustrasjonsbilde av grunnmur som trenger rehabilitering og murarbeid.

Murarbeid tiltaksklasse 1, 2 og 3

Direktoratet for byggkvalitet deler tiltaksoppgaver i murarbeid inn i tiltaksklasser basert på kompleksitet, vanskelighetsgrad og mulige konsekvenser feil og mangler kan få for helse miljø og sikkerhet.

Tiltaksklasse 1

Denne tiltaksklassen omfatter oppgaver av liten kompleksitet og lav vanskelighetsgrad. Feil eller mangler vil føre til små konsekvenser for helse, miljø og sikkerhet.

Tiltaksklasse 2

Kompleksiteten og vanskelighetsgraden er fremdeles lav, men feil og mangler kan forårsake middels til store konsekvenser for helse, miljø og sikkerhet. Eventuelt prosjekter av middels kompleksitet og vanskelighetsgrad, men med små til middels konsekvenser.

Tiltaksklasse 3

Tiltaksklasse 3 omfatter oppgaver av middels vanskelighetsgrad hvor konsekvensene av feil og mangler kan være store, eventuelt prosjekter av generelt stor kompleksitet og vanskelighetsgrad.

Lurer du på hvilken tiltaksklasse et eventuelt prosjekt vil høre hjemme i, kontakt oss for befaring!

 

Kontakt oss ved behov for murer i Oslo og Akershus

Ring oss på 22 32 32 50 eller benytt vårt kontaktskjema for en uforpliktende prat om mur og bygg.

Ruseløkkveien 50

Vi er nå nesten ferdig med arbeidet i Ruseløkkveien 50, Oslo. Her her vi lagt om hele taket med stålplater, rehabilitert, pusset og malt fasade, rehabilitert pipene med innvendig glidestøp, […]

Les mer →
Drogseth AS - Piperehabilitering

Ullevålsveien 60, Oslo

Rehabilitering av samtlige piper med innvendig glidestøp. Utbedring av kratere i pipeløp. Sikker tilkobling av ildsted til pipe i alle leiligheter. Skiftet feieluker. Utført 2011. Byggherre: Borettslaget/sameiet.

Les mer →