Piperehabilitering

Har du en ødelagt pipe eller er det dårlig trekk i den? Piperehabilitering er nødvendig på stadig flere av Oslos eiendommer. Dersom pipa ikke er i orden kan det bli gitt fyringsforbud, så vi anbefaler å jevnlig feilsøke pipa og å kontakte profesjonelle dersom feil og mangler trenger å utredes.

Dårlig trekk i pipa

Dårlig trekk i pipe kan være et tegn på at tiden er inne for piperehabilitering. Du kan feilsøke selv, men dersom du ønsker kan vi også utføre denne jobben for deg.

Hvordan feilsøke – dårlig trekk i pipe

  • Er spjeldet åpent?
  • Er det åpning fra røykrør og inn til pipen?
  • Er det hindringer i pipeløpet? Bruk lommelykt for å sjekke.
  • Kontrollér pipehatten
  • Er feieluker og andre ildsteder som er tilkoblet skorsteinen stengt igjen?
  • Er baderomsvifte, kjøkkenventilator og annet ventilasjonsanlegg skrudd av?
  • Er det undertrykk i rommet? Hvis røyken fra ildstedet kommer inn i rommet, men forsvinner opp i skorsteinen når du åpner et vindu tyder det på undertrykk.

Kontakt oss for videokontroll før det blir gitt fyringsforbud når feieren kommer på besøk. Vi avdekker ofte feil som manglende murverk etter fjernet ildsted, manglende fuger, åpne hull, røykrør som går for langt inn i pipen og ødelagte feieluker.

Bygårder og borettslag

Borettslag og sameier har ofte utfordringer med at for mange ildsteder er koblet på samme skorstein. Et stort antall pipevifter og vertikale ventilasjonskanaler kan gjøre situasjonen enda verre. Utett skorstein kan gi falsk trekk, ildstedene kan være feil dimensjonert og en rekke andre faktorer kan spille inn.

Drogseth AS har spesialisert seg på borettslag og sameier. Vi utarbeider en grundig tilstandsrapport for ditt borettslag.

Illustrasjonsbilde piperehabilitering

Rehabilitering av pipe – søknadsplikt

Både oppføring og rehabilitering av skorstein er søknadspliktig hvis det går ut over egen bruksenhet. Du kan ikke søke selv, men må gjøre dette med hjelp fra fagfolk. Din rolle i byggesaken er å være tiltakshaver.

Drogseth AS hjelper deg med søknadsprosessen.

Dersom du skal installere, endre, rive eller reparere et ildsted innenfor samme branncelle kreves det imidlertid ingen søknad. Likevel må du få ildstedet kontrollert av en kvalifisert fagperson og sende melding om installering av nytt ildsted.

Oslo kommune anbefaler at kvalifiserte fagfolk setter opp et ildsted

Illustrasjonsbilde av hustopper, mange av Oslos eiendommer trenger i dag piperehabilitering.

Skorsteinsrehabilitering

Dersom dere får fyringsforbud eller pålegg om videokontroll av pipeløpene utfører vi dette raskt og leverer en godt dokumentert rapport. Hvis det er nødvendig med skorsteinsrehabilitering vil vi gi dere en anbefaling på hvilken metode som egner seg best for den aktuelle situasjonen.

Vi har lang erfaring med å utføre skorsteinsrehabilitering i Oslos bygårder

Kontakt oss om piperehabilitering

Ring oss på 22 32 32 50 eller benyttvårt kontaktskjema for å avtale en befaring og et uforpliktende pristilbud.

Ruseløkkveien 50

Vi er nå nesten ferdig med arbeidet i Ruseløkkveien 50, Oslo. Her her vi lagt om hele taket med stålplater, rehabilitert, pusset og malt fasade, rehabilitert pipene med innvendig glidestøp, […]

Les mer →
Drogseth AS - Piperehabilitering

Ullevålsveien 60, Oslo

Rehabilitering av samtlige piper med innvendig glidestøp. Utbedring av kratere i pipeløp. Sikker tilkobling av ildsted til pipe i alle leiligheter. Skiftet feieluker. Utført 2011. Byggherre: Borettslaget/sameiet.

Les mer →

Piperehabilitering, løsninger – regelverk.

Det er i prinsippet to aktuelle metoder for innvendig rehabilitering  av pipeløp.  Her har vi satt opp noen fordeler og ulemper ved metodene:         Hva som er […]

Les mer →

Vallegata 18, Oslo – rehabilitering pipe

Rehabilitering av samtlige piper med innvendig glidestøp. Utbedring av kratere i pipeløp. Sikker tilkobling av ildsted til pipe i alle leiligheter. Skiftet feieluker. Utført 2012.

Les mer →