Bytte dør eller skifte vindu

Opplever du temperaturforskjeller i boligen din? Kanskje er det på tide å bytte dør eller skifte vindu. Eldre dører og vinduer isolerer nemlig ikke like bra som nye, og leder ofte til luftlekkasjer og dermed varmetap i boligen. Drogseth AS er spesialist på utskifting av dører og vinduer. Vi utfører jobben uavhengig av om det er en del av en omfattende fasaderehabilitering eller om det dreier seg om ett enkelt vindu.

 

Bytte dør

Har du planer om å skifte ut en gammel dør? Det kan lønne seg både når det gjelder økonomi og trivsel. Drogseth AS har erfaringen og kompetansen til å raskt bytte dør i leilighet, hus eller borettslag.

Nye dører følger helt andre faglige krav til støy- og varmeisolering, samt solavskjerming enn de eldre modellene. Vi tar gjerne en befaring der vi får avdekket varmetap samt om det er nødvendig å skifte dør og karm i tillegg til selve døren.

Illustrasjonsbilde av dør og rød vegg – Det er lurt å bytte dør hvis du kjenner at det trekker.

Montering av innerdør

Overlat jobben med å sette inn innerdør til profesjonelle. Vi tar oss av innsetting, utforing og justering av innerdør, slik at alle vinkler garantert blir rette og isoleringen rundt innerdøren blir tett.

Vi gjennomfører også termografering, som viser om det er behov for nye tetningslister for bedre isolasjon.

 

Montering av ytterdør

Drogseth AS bytter ytterdør i alt fra borettslag og blokk til gamle hus, kjeller med murvegg og næringsbygg. Vi har lang erfaring med denne typer arbeid, så dersom du ønsker å reparere eller restaurere en ytterdør er det bare å kontakte oss.

 

Bytte vindu

Når isolerglasset er punktert blir resultatet både kald luft og ugjennomsiktig glass når kondens dannes. I tillegg er ofte årsaken til den punkterte ruten at det har kommet råte i treverket. Det er i så fall et alvorlig problem, som krever utskiftning av hele vinduet.

Montering av vindu kan være kinkig de første gangene. Vi setter inn nytt vindu og utfører gjerne omramming av vindu utvendig.

”Varmetapet fra eldre vinduer kan utgjøre over 40% av husets varmetap!”

enova.no

Illustrasjonsbilder av vindu – Det er lurt å bytte vindu når disse blir gamle.

Når bør vinduer skiftes?

Du bør vurdere å bytte vinduer som er over 20 år gamle. Disse slipper ut omtrent 2,5 ganger mer varme enn nye vinduer. Isolasjonsevnen måles med U-verdier. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolerer vinduet.

Gamle vinduer har vanligvis en U-verdi på rundt 5. Til sammenligning var kravet i Plan- og bygningsloven i 1985 på 2,4. Nå er det skjerpet til 1,2 (se Krav til energieffektivitet i TEK 10).

 

Kontakt oss om å bytte dør eller skifte vindu

Ring oss på 22 32 32 50 eller benytt vårt kontaktskjema for et uforpliktende tilbud på skifte av dør og/eller vindu.