Om oss

Parti fra Vika Oslo ca. 1920

 

Drogseth AS er i dag en moderne bedrift med avdelinger innen tak/blikkenslager, maling, mur og servicearbeider. Vi er vesentlig rettet mot vedlikehold og rehabilitering, og utfører også oppdrag på nybygg – men da gjerne som underentreprenør for byggmestere og entreprenører. Vi utfører tak- og blikkenslagerarbeider, utbedring av råte- og soppskader, malerarbeider og oppussing, murarbeider og piperehabilitering.

Vi innehar mesterbrev i innenfor blikkenslager og taktekkerfaget, og har sentral godkjenning for ansvarsrett.

Geografisk arbeider vi mest innenfor Oslo og Akershus, men vi tar også oppdrag andre steder.

Våre kunder finnes blant offentlige og private eiendomsbesittere i hele Oslo og Akershus, samt blant byggmestere og entreprenører. Ikke minst har vi også kunder som er private huseiere. Borettslag og sameier er en kundegruppe vi satser spesielt på, og vi bidrar gjerne med jevnlig ettersyn og vedlikehold eller tilstandsrapporter.

Drogseth – Fagkunnskap siden 1878

Drogseth viderefører tradisjoner helt tilbake fra attenhundretallet. Bedriften har sitt utspring i Christiania i 1878, da brødrene Martinius og Nils Drogseth fra Biri, startet hvert sitt blikkenslagerverksted i byen. Disse lå i henholdsvis Pipervika, der hvor Oslo Rådhus ligger i dag, og i Stortingsgata. Den tredje broren startet trelasthandel i Gamlebyen.

Blikkenslagerfaget har så blitt ført videre i de neste generasjonene. Gjennom det 20. århundre har bedriften opplevd en stor utvikling sammen med resten av bransjen. Firmaet eies og drives i dag av fjerde- og femtegenerasjons Drogseth. Vi holder til i moderne lokaler på Sofiemyr, ti minutter fra Ryenkrysset.