Bytte av dør og utskiftning av vindu

Opplever du temperaturforskjeller i boligen din? Eller ønsker du bare en forandring? Kanskje er det på tide å bytte dør eller skifte vindu. Eldre dører og vinduer isolerer nemlig ikke like bra som nye, og leder ofte til luftlekkasjer og dermed varmetap i boligen.

Drogseth Bygg AS er spesialist på utskifting av dører og vinduer. Vi utfører jobben uavhengig av om det er en del av en omfattende fasaderehabilitering eller om det dreier seg om ett enkelt vindu. Lever nøklene til oss før jobb, og kom hjem til nyinstallert dør!

Bytte dør raskt og enkelt

Har du planer om å skifte ut en gammel dør? Det kan lønne seg både når det gjelder økonomi og trivsel. Mange velger å bytte dør for å sette et nytt preg på boligen, andre vil skifte dør for å bli kvitt kaldt trekk.

Nye dører følger helt andre faglige krav til støy- og varmeisolering, samt solavskjerming enn de eldre modellene. Hvis det er lenge siden du sist byttet dør, kan det derfor kanskje lønne seg å gjøre det snart. Vi tar gjerne en befaring der vi får avdekket varmetap samt om det er nødvendig å skifte dørkarm i tillegg til selve døren.

Bytte dør selv eller kontakte profesjonelle?

Det er fullt mulig å gjøre en utskiftning av dør på egenhånd, men for at det skal bli gjort riktig anbefaler vi at du kontakter profesjonelle. Det er viktig å sørge for at foren ikke bare er satt opp riktig, men også isolerer og ikke slipper inn kald luft. Da vil du nemlig ikke spare så mye på å skifte dør selv likevel, fordi strømkostnadene mest sannsynlig vil bli høyere.

Montering av innerdør

Mange velger å bytte innerdør for å endre stilen for eksempel ved en oppussing. Det kan dog også lønne seg og skifte innerdøra med tanke på luftlekkasjer og varmetap.

Overlat jobben med å sette inn innerdør til profesjonelle. Vi tar oss av innsetting, utforing og justering av innerdør, slik at alle vinkler garantert blir rette og isoleringen rundt innerdøren blir tett. På denne måten er du sikker på at jobben er gjort ordentlig, og du unngår unødvendig høye strømkostnader på grunn av varmetap.

Vi gjennomfører også termografering, som viser om det er behov for nye tetningslister for bedre isolasjon.

Montering av ytterdør

Hvorfor bytte ytterdør? Det finnes mange grunner til dette. Noen skifter ytterdør fordi den ikke er helt tett og dermed fører til varmetap, eller at den er slitt. Andre ønsker kanskje bare en forandring – ytterdøren setter sitt eget preg på boligen, og kan, hvis du ønsker, gi et løft til en ellers så grå bygning.

Drogseth Bygg AS bytter ytterdør i alt fra borettslag og blokk til gamle hus, kjeller med murvegg og næringsbygg. Vi har lang erfaring med denne typer arbeid, så dersom du ønsker å reparere eller restaurere en ytterdør er det bare å kontakte oss.

Bytte ytterdør – pris og kvalitet

Det er ikke så ofte man bytter ytterdør, den skal gjerne vare i flere år, så når det skal gjøres bør døren velges med omhu. En ytterdør med kvalitet er solid, og isolerer mot både vær, vind og lyd.

Hva en ytterdør koster vil variere tilsvarende. Ønsker du stil fremfor kvalitet vil du kanskje få en billig ytterdør, mens hvis du ønsker begge deler må du kanskje ut med mer.

Bytte vindu

Når isolerglasset er punktert blir resultatet både kald luft og ugjennomsiktig glass når kondens dannes. I tillegg er ofte årsaken til den punkterte ruten at det har kommet råte i treverket. Det er i så fall et alvorlig problem, som krever utskiftning av hele vinduet.

Montering av vindu kan være kinkig de første gangene. Vi setter inn nytt vindu og utfører gjerne omramming av vindu utvendig.

”Varmetapet fra eldre vinduer kan utgjøre over 40% av husets varmetap!”
- enova.no

Når bør vinduer skiftes?

Du bør vurdere å bytte vinduer som er over 20 år gamle. Disse slipper ut omtrent 2,5 ganger mer varme enn nye vinduer. Isolasjonsevnen måles med U-verdier. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolerer vinduet.

Gamle vinduer har vanligvis en U-verdi på rundt 5. Til sammenligning var kravet i Plan- og bygningsloven i 1985 på 2,4. Nå er det skjerpet til 0,8 (se Krav til energieffektivitet i TEK 17).

 

Kontakt oss om å bytte dør eller skifte vindu

Trenger du hjelp til å bytte dør, eller trenger du å erstatte flere leilighetsdører i borettslaget? Ring oss på 22 32 32 50 eller benytt vårt kontaktskjema for et uforpliktende tilbud på skifte av dør og/eller vindu.