Bytte av vindu og dør

Opplever du temperaturforskjeller i boligen din? Eller ønsker du bare en forandring? Kanskje er det på tide å bytte dør eller skifte vindu. Eldre dører og vinduer isolerer nemlig ikke like bra som nye, og leder ofte til luftlekkasjer og dermed varmetap i boligen.

Drogseth Bygg AS er spesialist på bytting av vindu og dører. Vi utfører jobben uavhengig av om det er en del av en omfattende fasaderehabilitering eller om det dreier seg om ett enkelt vindu. Lever nøklene til oss før jobb, og kom hjem til nyinstallert dør!

Dører og vinduer kan løfte fasaden

Bytte av vinduer og dører kan utgjøre en forskjell på strømregningen og energiforbruk, men kan også ha mye å si for hvordan fasaden ser ut. For et helhetlig og attraktivt uttrykk er det viktig at vinduer og dører står i stil med resten av fasaden. Spesielt i eldre bygninger er det viktig at man tenker på hvordan nye dører og vinduer passer inn i omgivelsene. 

Bytte dør raskt og enkelt

Gamle vinduer kan føre til varmetap. Derfor kan det lønne seg å bytte vindu

Har du planer om å skifte ut en gammel dør? Det kan lønne seg både når det gjelder økonomi og trivsel. Mange velger å bytte dør for å sette et nytt preg på boligen, andre vil skifte dør for å bli kvitt kaldt trekk. 

Dersom det er ytterdør som skal byttes, så er det flere faktorer du bør tenke på. Utseendet på døren vil være viktig for de fleste, spesielt i en enebolig kan ytterdøren sette et særpreg på huset. Har du en mørk gang, kan vinduer være fine for å få inn mer naturlig lys. 

Dersom det er snakk om å bytte gamle dører i leilighetsbygg, borettslag eller sameier bør man også tenke på støydemping i ytterdørene.

Nye dører følger helt andre faglige krav til støy- og varmeisolering, samt solavskjerming enn de eldre modellene. Hvis det er lenge siden du sist byttet dør, kan det derfor kanskje lønne seg å gjøre det snart. Varmetap fører til økt energibruk og kan ha en stor innvirkning på hvor dyr strømregningen blir. 

Vi tar gjerne en befaring der vi får avdekket varmetap samt om det er nødvendig å skifte dørkarm i tillegg til selve døren. Det er viktig at det blir tett, og at det isoleres på riktig måte rundt karmene.

Bytte dør selv eller kontakte profesjonelle?

Det er fullt mulig å gjøre en utskiftning av dør på egenhånd, men for at det skal bli gjort riktig anbefaler vi at du kontakter profesjonelle. Det er viktig å sørge for at foren ikke bare er satt opp riktig, men også isolerer og ikke slipper inn kald luft. Da vil du nemlig ikke spare så mye på å skifte dør selv likevel, fordi strømkostnadene mest sannsynlig vil bli høyere.

Montering av innerdør

Montering av nye innerdører kan skape et nytt inntrykk i interiøret

Mange velger å bytte innerdør for å endre stilen for eksempel ved en oppussing. Det kan dog også lønne seg og skifte innerdør med tanke på luftlekkasjer og varmetap, dette kan ha positivt effekt på strømregningen din.

Overlat jobben med å sette inn innerdør til profesjonelle. Vi tar oss av innsetting, utforing og justering av innerdør, slik at alle vinkler garantert blir rette og isoleringen rundt innerdøren blir tett. På denne måten er du sikker på at jobben er gjort ordentlig, og du unngår unødvendig høye strømkostnader på grunn av varmetap.

Vi gjennomfører også termografering, som viser om det er behov for nye tetningslister for bedre isolasjon.

Montering av ytterdør

Hvorfor bytte ytterdør? Det finnes mange grunner til dette. Noen skifter ytterdør fordi den ikke er helt tett og dermed fører til varmetap, eller at den er slitt. Andre ønsker kanskje bare en forandring – ytterdøren setter sitt eget preg på boligen, og kan, hvis du ønsker, gi et løft til en ellers så grå bygning.

Drogseth Bygg AS bytter ytterdør i alt fra borettslag og blokk til gamle hus, kjeller med murvegg og næringsbygg. Vi har lang erfaring med denne typer arbeid, så dersom du ønsker å reparere eller restaurere en ytterdør er det bare å kontakte oss.

Bytte ytterdør – pris og kvalitet

Det er ikke så ofte man bytter ytterdør, den skal gjerne vare i flere år, så når det skal gjøres bør døren velges med omhu. En ytterdør med kvalitet er solid, og isolerer mot både vær, vind og lyd.

Hva en ytterdør koster vil variere tilsvarende. Ønsker du stil fremfor kvalitet vil du kanskje få en billig ytterdør, mens hvis du ønsker begge deler må du kanskje ut med mer.

Bytte vindu

Vinduer i gamle bygninger bør byttes ut

Vinduer kan også punktere. Det vil si at Når isolerglasset er punktert blir resultatet både kald luft og ugjennomsiktig glass når kondens dannes. I tillegg er ofte årsaken til den punkterte ruten at det har kommet råte i treverket. Det er i så fall et alvorlig problem, som krever utskifting av hele vinduet. Derfor bør du handle raskt dersom du ser at et vindu er punktert, slik at skaden ikke forverrer seg. 

Uansett hvilken grunn du har til å ville fjerne det gamle vinduet, så har vi den faglige kompetansen som skal til får å byttet til et nytt og bedre vindu. Da kan du være sikker på at alle vinkler er korrekt, og at fóringen tetter riktig. Montering av vindu kan være kinkig de første gangene. 

Vi setter inn nytt vindu og utfører gjerne omramming av vindu utvendig. Da kan du være sikker på at gjennomføringen er gjort på en profesjonell måte. 

“Varmetapet fra eldre vinduer kan utgjøre over 40% av husets varmetap!” - enova.no

Bytte vindu - pris

Pris på å bytte vindu kan også, i likhet med bytte av dører, variere veldig, og det er flere faktorer som spiller inn på hva prisen for dette blir totalt. Type vinduer du ønsker å bytte til vil være med å påvirke totalkostnaden, i tillegg til eksempelvis hvor mange vinduer du ønsker å skifte, samt selve omfanget av prosjektet. 

Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud på det du måtte ønske i forbindelse med skifte av vinduer.

Når bør vinduer skiftes?

Du bør vurdere å bytte vinduer som er over 20 år gamle. Disse slipper ut omtrent 2,5 ganger mer varme enn nye vinduer. Isolasjonsevnen måles med U-verdier. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolerer vinduet. Gamle vinduer har vanligvis en U-verdi på rundt 5. Til sammenligning var kravet i Plan- og bygningsloven i 1985 på 2,4. Nå er det skjerpet til 0,8 (se Krav til energieffektivitet i TEK 17). 

Kontakt oss om å bytte dør eller skifte vindu

Trenger du hjelp til å bytte dør, eller trenger du å erstatte flere leilighetsdører i borettslaget? Ring oss på 22 32 32 50 for et uforpliktende tilbud på skifte av dør og/eller vindu fra oss. Du kan også benytte vårt kontaktskjema.